Направите воћне маске за чисту и сјајну кожу

Г.С.
Направите воћне маске за чисту и сјајну кожу

Редовна њега коже од великог је значаја уколико желите имати здраву, сјајну и хидратизовану кожу лица.

Ако сте се због нередовне бриге о кожи суочили с акнама, мрљицама или гнојним наслагама, или једноставно желите учинити ваше лице свјежијим  током топлих љетних дана, направите природне маске за које људи стручни у овој области кажу да гарантују успјех - максе од лубенице, јабуке, банане или папаје.

ЛУБЕНИЦА

Састојци лубенице умирују и хидратизују кожу, али и пружају својеврсну заштиту од сунца. За припрему ове маске биће вам потребне двије или три веће кришке лубенице, једна супена кашика јогурта и неколико капљица свјежег лимуна. Мијешањем састојака добићете кашасту смјесу. Нанесите је на лице и држите минимално пола сата. Након третмана исперите лице хладном водом и добро посушите.

ЈАБУКА

Јабуке су препуне састојака који поспјешују циркулацију крви те повећавају производњу колагена. Припрема ове маске захтијеваће једну јабуку и једну супену кашику меда. Направљену смјесу нанесите на лице и држите је на лицу око 15-20 минута и исперите обичном водом.

БАНАНА

Маска од банана, захваљујући антиоксидативним својствима, испочетка хидратизује кожу, а редовном примјеном је штити и од штетних спољних фактора. Једна зрела банана и једна супена кашика меда оно су што вам треба. Помијешајте ова два састојка да бисте добили густу смјесу, нанесите на лице и држите око петнаест минута. Након тога исперите лице водом.

ПАПАЈА

Ова тропска биљка садржи ензиме који дјелују као природни пилинг и вашој кожи враћа стари сјај. За ову маску биће вам потребна два-три већа комада папаје и једна супена кашика ружине воде. Помијешајте наведене састојке, нанесите на лице, уживајте неких петнаестак минута и исперите хладном водом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана