Напитак за којим луде Американци, а пију га и Руси уз вотку, брзо лијечи мамурлук

ГС
Foto: Илустрација

Један од занимљивих трендова у свијету је испијање воде из зимнице, а не барске понуде.

Тегла са киселим краставцима многима је сталан гост у фрижидеру, али не знају сви да је "киселкасти сок" ризница здравља.
Након чашице вискија тргне се шотер воде од киселих краставаца, а тај специјалитет се назва "pickleback". У бројним америчким баровима управо је то специјалитет куће.
Тај "изум" није резервисан само за САД. Руси воду од киселих краставаца пију са вотком, а у Мексику се комбинује са текилом. Разлог томе је ублажавање алкохола, а неки тврде да ублажава мамурлук.
Писац из Њујорка и власник бара Тоби своје искуство са шотерима који су запалили САД описао као изврсно. Уз сваки виски који је наручио узео је и "кисели краставац", а осим што ујутро још увијек није био пијан, сутрадан се много боље осјећао.
"Попио сам их десетак, а ујутро сам био потпуно излијечен од прехладе и нимало мамуран." "Pickleback" се пије и с бурбоном, а према Тобијевим ријечима комбинација ароме дима и киселкастих нота савршено се надопуњава.

Вода од киселих краставаца има и додатне благодати – смањује контракције мишића, поспјешује количине електролита у организму, хидрира, а убија и штетне бактерије у желуцу, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана