Мед и вода: Које су предности овог напитка?

Г.С.
Мед и вода: Које су предности овог напитка?

Топла вода и мед могу да смање умор и повећају виталност тијела. Ова комбинација је идеална за све који желе да повећају своју физичку издржљивост и ниво енергије.

Не морамо пуно да говоримо о води и колико је битно пити довољно течности. Мед је пак препун нутријената, антиоксиданса и других ствари исцељујућег дејства, те доноси бројне здравствене бенефите за које многи не знају. И кад спојимо ове двије моћне супстанце, можемо да побољшамо своје здравље, али и да спријечимо појаву болести.

Препоручује се онај прави, необрађени мед, јер садржи више фитонутријената, антиоксиданса и ензима, па ће и његови позитивни учинци бити знатно већи.

Смањиће се надутост

Уколико имате проблема с надутошћу и гасовима, шоља овог напитка ће неутралисати гасове у вашим цревима. Осјетићете олакшање у трен ока.

Имуни систем постаће јачи

Мед је богат антиоксидансима и садржи антибактеријска својства која помажу у јачању имунолошког система. Бићете отпорнији на инфекције узроковане микроорганизмима као што су бактерије, гљивице и бројни вируси.

Токсини ће нестати из тијела

Мед и вода су добитна комбинација да се из тијела ријешите свих штетних накупљених ствари. Реците збогом отровима, а пожелите добродошлицу детоксу. За боље резултате додајте и неколико капи лимуна.

Кожа ће постати љепша

Мед је природан антиоксиданс који регенерише и храни кожу. Она тако постаје чистија, мекша и лепша. Захваљујући деловању витамина Е који садржи, мед спречава штетно дјеловање слободних радикала и има заштитну антиоксидативну улогу. Осим тога, мед кожи даје сјај, еластичност и већу компактност

Килограми ће се брже истопити

Знамо, прво сте помислили на шећер. Да, шећер је присутан у меду, али је тотално другачији од бијелог шећера. Овај природни шећер помоћи ће вам да утолите жељу за слатким. Мед такође, стварајући термогени учинак - убрзава метаболизам. То значи да побољшава циркулацију која мало повећава вашу тјелесну температуру, помажући вам да сагорите масноће без пуно труда.

Болно глро вас неће више мучити

Постоји разлог зашто је чај с медом омиљен напитак током хладних дана - помаже да се ублаже болови у грлу и олакша гутање. Мед је природно средство које штити респираторни систем.

Спречићете ризик од болести срца

Флавоноиди и антиоксиданти у меду такође су прилично корисни у спречавању и смањењу ризика од срчаних болести. Истраживања су показала да мед успорава процес оксидације лошег холестерола у крви - што може штетно да дјелује на наше срце, пише портал Живим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана