Љековита својства ловоровог листа

ГС
Љековита својства ловоровог листа

Ловоров лист је моћна биљка и штета га је користити само као додатак јелима. Стручњаци кажу како се ради о биљци која успорава старење, поправља расположење, чисти тијело, рјешава респираторне проблеме.

Довољно је да неколико листова ловора запалите и уживате у његовом опојном мирису који ће опустити сва ваша чула. Комбинација хемикалија у ловоровом листу дјелује смирујуће на тијело и психу.

Тјера слуз из плућа

Ловоров лист је стимуланс дисајних путева и може помоћи избацити слуз из плућа. Најбољи начин је ставити свјеже или сухе листове у врућу воду и удисати пару – инхалирати. Помаже и мазање уљем ловора по прсима. То лијечи алергије и астму.

Помаже код дијабетеса

Истраживање је показало како конзумирање 3 грама ловора на дан смањује ниво глукозе код људи који имају дијабетес типа 2.

Добар је за пробаву

Стављајте га што више у храну или измасирајте трбух уљем ловора након оброка, то ће помоћи у излучивању пробавних сокова и бржој преради хране у желуцу.

За правилан рад срца

Органски спој пронађен у ловору јача стијенке капилара у срцу и помаже елиминирати лош холестерол из тијела.

Лијечи упалу зглоба

Уљем од ловора масирајте болно подручје и појачајте количину ловоровог лишћа коју додајете у храну.

Код уринарних инфекција

Помијешајте прах од ловора с млијеком и пијте. Ради се о старом рецепту за рјешавање ових проблема, пише RemedyDaily,преноси 24 sata.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана