Лијечи синусе, астму, плућне болести: Ове препарате са реном можете сами да направите

Agencije
 Лијечи синусе, астму, плућне болести: Ове препарате са реном можете сами да направите

У сваком домаћинству треба да се нађе рен, не само због тога што даје посебан укус јелима, већ и зато што посједује исцјелитељску моћ. То потврђују многобројни препарати које нуди традиционална медицина, а спремају се на једноставан начин, у кућним условима.

 

* За упаљене синусе загрејте ринглу и ставите на њу нарендани рен, а затим над то наднесите пешкиром покривену главу и удишите испарења од пет до 10 минута. Најбоље је да то урадите пред спавање, и да легнете такође покривене главе. Послије неколико дана синуси ће почети да се чисте, а болови ће проћи.

 

* За плућне болести припремите чај. Са 200 мл кипуће воде прелијте 10 г наренданог коријена и оставите да одстоји неколико минута. Овако добијени чај пијте од два до три пута дневно у малим шољама.

 

* За лечење астме скувајте четири супене кашике наренданог рена у шољи јабуковог сирћета. Када се рен размекша, проциједите га, па добијеној количини додајте исту количину меда. Смјесу лагано кувајте да се згусне, а онда у то додајте раније исцеђени сок и оставите да се охлади. Овако добијени лијек пијте ујутру и увече.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана