Користите нар јер наводно успорава старење највећег људског органа

ГС
Користите нар јер наводно успорава старење највећег људског органа

Нар, једна од најукуснијих воћки, доступна током цијеле године, у народу није позната само по свом очаравајућем окусу, него и по својим здравим својствима.

 

Позитивно дјелује на рад срца, али и на спречавање других тјелесних обољења. Но, поред наведеног, нар се често користи и за свакодневну његу коже јер, тврди се, успорава старење највећег људског органа.

Иако постоји много савјета за ћишћење коже, чишћење уљем сјеменки нара постат ће ваш фаворит. Сјеменке нара хране вашу кожу, те јој пружају сјај који сте одувијек жељели.

Ипак, ако заиста желите вашу кожу одржати чистом и меканом, с времена на вријеме, потребан вам је пилинг. А засигурно један од бољих пилинга направит ћете од сјеменки нара, у комбинацији с ружином водом. Помијештајте наведене састојке, нанесите их на лице, а онда њежно исперите пилинг хладном водом.

Сок од нара може се користити и као природни тоник за кожу. Послије умивања водом, нанесите мању количину сока од нара на ваше лице те се ријешите нежељене прљавштине. Но, пазите. Сок од нара је доста “љепљив” стога се препоручује наношење мање количине.

А сок од нара одличан је и за справљање маске за лице. Све што требате урадити јесте да умиксате сок са глином за лице, те темељито помијешате смјесу. Након што нанесете смјесу, наоружајте се стрпљењем. Иако се за жељени ефекат препоручује једносатно држање маске на лицу, крајњи резултат ће вас очарати, стога сигурно вриједи чекати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана