Колико треба да траје сексуални однос?

Агенције
Колико треба да траје сексуални однос?

Ако нисте научник, вјероватно сте се барем једном запитали колико дуго би секс “нормално” требало да траје?

Научници би исто то питање, поставили мало другачије - које је вријеме латенције интравагиналне ејакулације? Иако се секс не своди само на вагиналну пенетрацију, сви ти други елементи се не могу баш тако лако дефинисати. Како бисмо ствари одржали на једноставном нивоу, фокусираћемо се само на вријеме ејакулације.

Мјерење просјечног времена ејакулације није никако једноставна ствар. Мислите да треба да питамо људе колико дуго им треба за то? Па, постоје два проблема у тој ситуацији. Први проблем је чињеница да људи неће баш бити реални када се ради о том времену, са жељом да се покажу као бољи љубавници. Други проблем је тај да људи понекада и не знају колико им времена треба. Секс није нешто чему мјерите вријеме, па самим тим је сасвим реално да неко не зна свој временски оквир.

Шта кажу истраживања?

Најбоља студија на ову тему процијењује да вријеме ејакулације у генералној популацији, укључила је 500 парова из читавог свијета који су мјерили вријеме свог сексуалног односа током периода од четири недјеље уз помоћ штоперице.

То је чудно, баш онолико колико вам дјелује: учесници испитивања морали су да притисну старт када крену са пенетрацијом и да притисну стоп приликом ејакулације. Наука је у овом случају перфектна, иако реалност сексуалног односа свакако може бити ометена.

Шта су истраживачи открили? Најинтересантнији дио резултата био је у невјероватној количини варијације. Просјечно вријеме за сваки пар ишло је од 30 секунди до 44 минута. Самим тим, јасно је да не постоји “нормално” вријеме трајања сексуалног односа. Просјечно вријеме, када се сви парови узму у обзир је 5.4 минута.

Такође, секундарни резултати су јако интересантни. На примјер, употреба кондома није имала никаквог утицаја на вријеме сексуалног односа, нити чињеница да ли су мушкарци обрезани или не, пише Marie Claire.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана