Како се ријешити бијеса и љутње у неколико корака

ГС
Foto: Image by Robin Higgins from Pixabay

Свако од нас се понекад нашао у ситуацији када се осјећао толико бијесно да је мислио да ће да "пукне".

Ипак, постоје бројни начини да се са стресним дешавањима лакше изборимо и да смањимо своју узнемиреност.

Овим триковима ваше негативне емоције ће бити уклоњење, а ви ћете бити релаксирани и опуштени, преноси портал ddl.rs.

Здрава исхрана

Конзумирањем намирница које обилују сложеним угљеним хидратима, као што су слатки кромпир и овас можемо повећати количину серотонина у нашем мозгу.

Такође, протеини, попут рибе, тофуа и пилетине, помоћиће нам у производњи допамина и норадреналина, који су хемикалије у мозгу које играју важну улогу у нашем расположењу, мотивацији и концентрацији.

Вјежбање

Није важно за који вид физичке активности ћете се одлучити. Пронађите врсту вјежби које вам највише одговарају, а које ће омогућити да се брзо и ефикасно ријешите лоших емоција.

"За мене не постоји ништа боље од вјежбања. Волим да дижем тегове, а и јога је одлична и као вјежба и као медитација", открио је један од корисника.

Други се сложио: "Могу да будем бијесан или под стресом када почнем да вјежбам, али кад завршим с тренингом, све што ме је мучило једноставно нестане."

Запишите своја осјећања

Записивање својих осјећања је одличан начин ослобађања од негативне енергије.

Дубоко удахните

Дубоко дисање може смањити хормоне стреса. Према клиници Мејо, вјежбе дисања су корисне, јер када се осјећамо љуто, наш мозак тијелу даје сигнале да је у кризи. Успоравање дисања подсјећа наш мозак да смо на сигурном.

Чишћење

Неуредан простор понекад може додатно погоршати ваше расположење. Дакле, да бисте ублажили негативне емоције, оперите суђе или спремите ормар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана