Како избјећи испуцали ефекат пудера на кожи?

zenskimagazin.rs
Foto: Илустрација

Магична својства пудера прикривају све несавршености на лицу и доводе у први план вашу љепоту. Међутим понекад се догоди да пудер на кожи не изгледа привлачно, шта више дјелује избраздано и испуцало. У чему је проблем?

Кључ постизања беспријекорног изгледа пудера на лицу је у доброј основи. Уколико ваше лице није адекватно припремљено за наношење пудера, он на њему не може да изгледа лијепо. Мртве ћелије коже које нису уклоњене пилингом и дехидрирана кожа, упијају пудер попут сунђера и кожа на којој се он налази дјелује као жедна земља која чека кишу.

Како избећи лош нанос пудера?

ТЕМЕЉНО ЧИШЋЕЊЕ ЛИЦА

Свакодневна рутина чишћења коже лица кључна је за лијепу и његовану кожу, без трагова мртве коже. Стручњаци препоручују да је два пута дневно сасвим довољно чистити лице, сем ако имате проблематичну кожу склону акнама. Чишћење се савјетује благим средствима на дневној основи, док је једном недјељно пожељан пилинг лица.

ХИДРАТАЦИЈА ЛИЦА

Како би избегли сув изглед лица након наношења пудера побрините се да оно буде адекватно хидрирано. Посебно обратите пажњу на регију око очију, усана и на челу, које су највидљивије када је сувоћа у питању. Хидратантне креме и тоници треба да буду ваше тајно оружје нарочито у хладнијим данима за његу лица.

КОРИСТИТЕ УЉЕ ЗА ЛИЦЕ

Како би се додатно изборили са проблемом суве коже склоне перутању искористите уље за лице. Неколико капи биће сасвим довољно како би ваша коша била довољно еластична, нахрањена и спремна за наношење пудера.

ДОБРО УТАПКАЈТЕ ПУДЕР

При наношењу пудера побините са да благо влажним сунђером за шминкање добро утапкате сваки педаљ лица. Дакле без потеза размазивања и вишеслојних наноса који ће несумњиво прије или касније да попуцају на вашој кожи.

УКЛОНИТЕ ВИШАК

Ако вам се чини да сте претјерали са количином пудера, нема мјеста за забринутост. Једноставно искористите сунђер за шминкање, и благим потезима уклоните вишак. Све што није потребно на лицу, не треба тамо ни да буде, а вишак пудера нарочито.

ИЗБЈЕГАВАЈТЕ ПРЕВИШЕ ПУДЕРА НА РЕГИЈАМА ГДЈЕ ПОСТОЈЕ ФИНЕ ЛИНИЈЕ

Супротно мишљењу припадница љепшег пола да је све фине линије на лицу неопходно прекрити пудером, стручњаци савјетују да је мање заправо више. Све регије на лицу на којима су присутне фине линије потребно је третирати штедљиво, на самом крају наношења пудера на остатак лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана