Јутарњи секс подстиче блискост

Agencije
Јутарњи секс подстиче блискост

Већина парова практикује секс између 23 сата навече и 1 сат ујутро. Међутим, јутарњи секс даће више благодети вашем тијелу и души. Позитивна ствар је и што јутарњи секс подстиче интимност и емоционалну блискост на почетку дана, а осим тога поправља расположење због повећаног нивоа серотонина, хормона среће.

1. Љепши тен и јача коса

Оргазам током јутарњег секса повећаће ниво естрогена у крви, због чега долази до побољшања циркулације и смањења нивоа тестостерона, што повољно дјелује на вашу кожу и косу.

2. Повећана плодност

Доказано је како учестали јутарњи секс побољшава квалитет сперме и повећава плодност код жена, што повећава изгледе за оплодњу.

3. Превенција кардиоваскуларних болести

Студија на Универзитету у Белфасту показала је како јутарњи секс протективно дјелује на здравље срца и крвних судова, посебно код мушкараца. Јутарњи секс је добра физичка активност, а осим тога и смањује ниво кортизола, хормона стреса, који иначе повећава ризик настанка инфаркта.

4. Јачање имунитета

За вријеме јутарњег секса највећа је продукција имуноглобулина А, а то су антитијела која организам штите од инфекција. Људи који редовно практикују јутарњи секс имају и до 30 посто више нивоа имуноглобулина А у крви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана