Jедноставна метода за топљење сувишних килограма помаже и у превенцији тешких болести

rts.rs
Jедноставна метода за топљење сувишних килограма помаже и у превенцији тешких болести

Ходање је најједноставнија метода за топљење сувишних килограма. Убраја се у групу лакших физичких активности, која доноси бројне здравствене користи, а не захтијева пуно напора, закључак је научника.

Ходање је једноставна физичка активност, одлична је и за здравље. Људско тијело је створено да би ходало, а тим стручњака, за магазин Health, објаснио је да ходање може постати омиљени вид рекреације.

Свакодневна шетња доноси значајне резултате у процесу губитка сувишних килограма.

Пошто нам за ходање није потребна посебна припрема, као и опрема, ходање је доступно свима. Редовним шетњама можемо одржавати оптималну тјелесну тежину.

Студија америчких научника открила је да програм ходања умјереног интензитета у трајању од 12 недјеља, смањује масноће, обим струка и повећава кондицију код гојазних жена.

Помаже и у превенцији тешких болести, а стручњаци тврде да петоминутне шетње на сваких 30 минута током дана убрзавају метаболизам, снижавају ниво шећера у крви и смањују крвни притисак.

Ниво холестерола се смањује, а позитивни учинци ходања, преносе се и на ментално здравље. Такође се смањује и ризик од депресије, посебно, ако се шета у позитивном друштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана