Једна урма сваког јутра на празан стомак убрзава метаболизам и топи сало

ГС
Једна урма сваког јутра на празан стомак убрзава метаболизам и топи сало

Природни шећер који се налази у урмама је савршена алтернатива обичном шећеру. Лако се варе и смањују осећај глади. По свом саставу урме су права природна мултивитаминска "таблета", коју могу да користе дjеца и одрасли.

Од анемије, преко високог крвног притиска, холестерола, па све до рака, скоро да нема болести која не може да се лечи урмама, а многи стучњаци савjетују да је потребно да их конзумирате редовно.

Урме садрже калијум, који је користан код заустављања дијареје. Осим тога, урме помажу да се цревна флора што брже обнови. Редовним узимањем урми олакшаћете цревима да створе добре бактерије.

Конзумирање урми четири недеље прије порођаја мајкама може да олакша порођајне болове и умањи крварење. Жене које су прије порођаја јеле хурме, породиле су се лакше и брже, за разлику од оних жена које нису узимале ово воће. 

Због високог процента храњивих материја, урме код човjека изазивају осjећај ситости и олакшавају губитак тежине. Ако на празан стомак узмете урму, она ће регулисати рад црева и организму дати потребни шећер.

Особе са слабим срцем могу користити ово невjероватно воће. Током ноћи потопити урме са сjеменкама у воду. Ујутро из њих уклонити семенке, самлети их у блендеру заједно са водом у којој су током ноћи стајале. Овај лек узимати неколико пута дневно како би се ојачало срце.

Урме имају способност да смање ниво нежељеног холестерола у тијелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана