Јапански нутриционисти савјетују како да брже смршате

ГС
Јапански нутриционисти савјетују како да брже смршате

Када се одлучите да скинете килограме, нема те препреке која ће вам стати на пут. Али оно што је битно јесте да знамо сва правила како би цијели процес што брже ишао.

Тежина се мора губити постепено и без штете по здравље. На примјер, јапански стручњаци тврде да је довољно да само прилагодите вријеме доручка и то ће подстаћи мршављење.

Јапански нутриционисти спровели су велику студију о губитку тежине.  У експерименту је учествовало више од стотину људи различитих старосних група. Сви су прошли дванаесетонедјељни курс мршављења. Испитаници су смањили унос калорија за свега 100 јединица, а такође су појачали физичку активност тако што су продужили ходање за 1.000 корака.

До краја експеримента, стручњаци су открили невјероватан образац. Показало се да су учесници програма који су почели да једу рано ујутру имали боље резултате кад је ријеч о сагоријевању сала. Дио групе је доручковао у периоду између 6.20 и 7.10 часова, а други од 8.10 до 9.15 сати.

Показало се да су они који су јели раније успјели да изгубе 3,8 одсто своје тежине током експеримента, док су они који су доручковали касније истопили само 2,2 одсто своје тежине.

Научници су објаснили да су људи који рано доручкују током прве половине дана активнији и сагоријевају више калорија. Храна се код таквих људи боље апсорбује, што такође доприноси губитку килограма, преноси Нови.ба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана