Јапанска метода скидања сала са стомака у пет минута, резултати су одлични

ГС
Foto: Илустрација

Остати активан кључ је здравог животног стила и управо због тога појавила се метода B-life, нарочито популарна и успјешна у Јапану.

За ову методу довољно је пронаћи пет минута у дану. Пет минута вјежбања у којем се типичне вјежбе комбинују с јогом или пилатесом. Тако радимо на мишићима трупа, јачамо их и олакшавамо њихова тонирања.

Успјех методе лежи у томе што одузима мало времена, јача тијело и обједињује неколико дисциплина. Изводе се укупно три вјежбе.

Прва вјежба ради се на тлу и траје минуту. Поглед фокусирамо на под, подлактицама се ослонимо о под, држећи лактове у висини рамена. Тијело је одигнуто од пода и ослоњено само на врхове ножних прстију.

Друга вјежба ради се у сједећем положају. Ноге одигнемо и савијемо кољена, као да смо у положају лађе. Леђа остају потпуно равна, а руке су паралелне с подом и ногама.

Трећа вјежба везана је за пилатес. Сједимо на поду, испружених ногу. Руке испружимо испред тијела и контролирано дишући их подижемо изнад главе. Након тога се враћамо у почетни положај.

Овим вјежбама можемо добити раван трбух, ојачати и тонирати мишиће и дугорочно побољшати здравље. И све то у само пет минута дневно, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана