Италијанка Марија у 101. години чак три пута пребољела корону

Кликс
Foto: Фејсбук

Ако постоји неко кога није баш много уплашио коронавирус, онда је то засигурно бака Марија из Италије која је успјела у 101. години чак три пута пребољети коронавирус од почетка пандемије.

Марија је први пут побиједила заразу већ током првог вала пандемије у Италији почетком ове године, али с блажим симптомима.

Стогодишњакиња је поново у септембру позитивно тестирана на корону због чега је смјештена у болницу у провинцији Сондало. Међутим, и у овом случају Италијанка је отпуштена из болнице без значајнијих симптома.

Потом је услиједило и треће тестирање овог мјесеца када је код Марије поновно потврђен коронавирус. На срећу, старица је још једном пребољела болест, те се након негативног теста вратила у старачки дом у којем борави већ неколико година, преноси ''Fanpage.in''.

Ипак, Марија је због својих година везана за кревет, али љекари и њени његоватељи су задовољни јер јој се стање није закомпликовало због вирусом корона. Италијанка тренутно није најбољег здравља, али њено стање нема везе с коронавирусом, појаснили су љекари.

Она тренутно борави у старачком дому, гдје је у сталном контакту са својом родбином путем видео позива, с обзиром да су сви старачки домови у Италији поново затворили врата за посјете током другог вала короне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана