Истраживање: Чашом млијека против срчаног удара

ГС
Истраживање: Чашом млијека против срчаног удара

Ново истраживање открило је да конзумирање чаше млијека сваки дан може смањити ризик од срчаних болести.

Према посљедњим подацима Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), срчане болести водећи су узрок смрти у САД-у, а највећи је проблем чињеница да није увијек једноставно открити је ли срце у опасности.

Зато је потребно учинити све што можете како бисте спријечили развој срчаних болести, а то ћете најлакше постићи ако промијените одређене животне навике које могу довести здравље вашег срца у опасност.

Ново истраживање на ову тему открило је да свакодневно испијање чаше млијека може знатно смањити ризик од развоја срчаних болести.

Студија објављена у часопису International Journal of Obesity показала је да конзумација млијека на дневној бази може бити врло добра за здравље срца.

У истраживању је учествовало више од два милиона испитаника из САД-а и Уједињеног Краљевства, а истраживачи су открили да су они који су пили барем једну чашу млијека дневно имали 14 посто нижи ризик од развоја коронарних срчаних болести од оних који нису пили млијеко.

Редовно конзумирање бар једне чаше млијека дневно неће повећати холестерол, а према закључку Клинике Маyо, висок холестерол може повећати ризик од развоја срчаних болести. Иако се раније сматрало да млијеко има значајну концентрацију млијечног холестерола па га не бисмо смјели пречесто пити, ново истраживање показало је да особе које редовно пију млијеко имају низак добар, али и лош холестерол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана