Хибернацијска дијета је хит у свијету, а не може бити лакша: Нема вјежбања, само једну намирницу узмете прије спавања

ГС
Foto: Илустрација

Људи који муче муку са вишког килограма, знају колико процес мршављења није нимало лак.

Постоје разне дијете, вежбања и остали третмани, а тренутно се појавила хибернацијска дијета која је за кратко вријеме постала популарна широм свијета. О чему се ради?

Хибернацијска дијета заправо функционише само током ноћи, а такође помаже да боље спавате и имате миран сан. Ако се питате од чега се састоји, одговор се крије у једном састојку - у питању је мед. А ево и како функционише! Прије одласка у кревет потребно је да узмете једну до двије кашикице меда. Ову количину можете да размутите у неком млаком напитку, попут воде, чаја или млијека, или да га директно унесете у организам.

Ова једноставна дијета дјело је британског фармацеута и нутриционисте Мајка Мекинеса. Мед је одавнина познат по својим дјелотворним дејствима, с Мекинс тврди да фруктоза и глукоза која се налазе у њему пружају природно гориво организму током ноћи које је задужено за контролу нивоа шећера у крви, а који даље подстиче сагоревање масноће.

"Хибернацијска дијета делује тако што покреће природни механизам тијела који је задужен за контролу тјелесне тежине", објаснио је он.

Мед помаже да се убрзају процеси метаболизма и сагоревају масне наслаге, али такође ублажава дејство кортизола - хормона стреса, те на тај начин можемо лакше да утонемо у сан и мирно спавамо. Поред овога, постоје и неколико назнака које указују да ли баш ви треба да користите хибернацијску дијету:

  • Будите се у току ноћи
  • Знојите се док спавате
  • Мучи вас горушица и киселина у желуцу
  • Осјећате грчеве у сну
  • Будите се уморни и исцрпљени
  • Грло вам је ујутру суво

Такође, прије него што се одлучите на било коју врсту дијете, посаветујте се са љекаром, јер свако особа је  различита, те постоји могућност да некима неће пријати. Поред здраве исхране, важно је да не занемарите редовну физичку активност, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана