Ево зашто не треба пити јогурт увече, може имати штетне ефекте

ГС
Ево зашто не треба пити јогурт увече, може имати штетне ефекте

Производи од млијека, попут киселог и јогурта, имају своје здравствене предности, међутим важно је у које доба дана се конзумирају.

Људи са овим проблемима не би смјели да конзумирају млијечне производе касно увече, а ево и зашто!

Вjероватно се неки од вас сјећају, када су били мали, да су им бака и мама причале да не треба да узимају јогурт или кисело млијеко касно увече. И имале су право.

 Кисело млијеко, као и јогурт, већину људи освјежава током љетњег периода, а могу да се комбинују са различитим салатама, иду одлично уз спанаћ, али и пуњене паприке. Ко како воли.

Ипак, није препоручљиво да се једу током вечерњих часова јер доводе до стварања слузи у носном каналу, а што свима онима који пате од астме, алергије или прехладе може додатно да отежа и погорша симптоме.

Такође, кисело млијеко и јогурт садрже "добре" бактерије које помажу у варењу. Међутим, касно увече ови производи изазивају надимање у стомаку, као и горушицу, те нећете моћи мирно за спавате.

С друге стране, ови млијечни производи помажу у процесу варења, а такође подстичу и регулишу здравље срца. Богати су калцијумом и протеинима и одлични за све оне који су нетолерантни на лактозу. А да не причамо о благодетима које пружају костима и зубима.

Зато, водите рачуна када их уносите у организам, преноси Mondo.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана