Елтон Џон покренуо фонд за помоћ лицима обољелим од сиде

Срна
Елтон Џон покренуо фонд за помоћ лицима обољелим од сиде

ЛОНДОН - Познати британски музичар Елтон Џон покренуо је фонд хитне помоћи од милион долара за помоћ организацијама које раде са људима обољелим од СИДЕ или зараженим HIV вирусом да не би били “запостављени” у вријеме пандемије вируса корона.

Елтон Џон је навео да ће његова фондација “Елтон Џон АИДС” дати новац организацијама које ће да нађу рјешења за наставак помоћи и бриге за лица обољела од СИДЕ или заражена HIV вирусом.

“Дитрибуција лијекова, тестирање и превенција није више тако једноставна као што је било прије неколико седмица”, рекао је Елтон Џон /73/ у видео снимку из своје куће у Лос Анђелесу.

Елтон Џон је рекао да ће његова фондација тражити рјешења за “посебне изазове” са којима се суочавају лица заражена HIV вирусом или су у ризичној групи, а сада се суочавају са додатним пријетњама од вируса корона.

Иако се вирус корона не сматра посебном пријетњом за HIV позитивна лица која примају одређену терапију то би могло да представља већи ризик за оне којима је ослабљен систем имунитета или нису свјесни свог статуса у том смислу, рекли су експерти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана