Дерматолог открива идеалну температуру воде за туширање у току зиме

Nezavisne
Дерматолог открива идеалну температуру воде за туширање у току зиме

Људи се дијеле на оне који се купају хладном и на оне који се купају топлом водом

Постоји много текстова на тему да ли је боље купати се оваквом или онаквом водом, али на то питање је просто немогуће одговорити.

И једна и друга врста имају одређене предности за организам, а само од особе зависи коју од њих ће одабрати.

Међутим, да ли је туширање само врућом или само хладном водом у току зиме добро за кожу, за Телеграф објашњава дерматолог Димитрије Карабахчиев.

"Средина је увек најбоља, у овом случају млака вода, а посебно за особе које природно имају суву кожу", каже Карабахчиев и додаје да туширање не би требало да траје дуже од три до пет минута.

"Схватам људе који уживају да се туширају топлом водом и до пола сата, али није препоручљиво јер се могу јавити дерматолошки проблеми", упозорава Карабахчиев.

Према његовим ријечима, иако особа нема проблема са кожом, уколико сте стално излаже топлој или хладној води, може се појавити иритација на цијелом тијелу.

"Зато је млака вода најбоља за сваки узраст, за све типове коже и за свако годишње доба", наглашава дерматолог.

Како каже, у току зиме је веома важна њега коже и открива шта треба, а шта не треба користити:

"Средства за прање тијела не смију да буду агресивна, већ увијек треба бирати производ који је на биљној бази. Избјегавајте сунђере за трљање тијела, јер они скидају површински слој коже који нас заправо штити од спољних утицаја.

Најважније је да ујутру и увече нанесете хидратантну крему која ће штити кожу. Уколико особа има суву и испуцалу кожу, лице може третирати кремом и више пута у току дана", закључује дерматолог Димитрије Карабахчиев.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана