Да ли је превише имати секс 11 пута дневно?

klix.ba
Да ли је превише имати секс 11 пута дневно?

Може ли превише секса бити опасно за женско здравље? Одговор су дали стручњаци, на основу конкретног примера и “проблема” с којим се суочила једна од читатељки британског “Гардијана”.

Она је испричала да она и њен дечко уживају у сексуалним маратонима, па имају односе 11 пута дневно. Америчка психотерапеуткиња Памела Стивенсон Коноли специјализована за лијечење сексуалних поремећаја дала је одговор на њено питање да ли је то превише.

Ако сте се и ви питали колико пута дневно је нормално имати односе, ево одговора.

“Обоје имамо изузетно високе сексуалне нагоне и добро се слажемо. Али бринем да можда можемо да оштетимо своје тијело. Недавно смо имали однос 10 пута дневно. За вријеме нашег 11. покушаја било је превише болно наставити. Потражила сам савјет како да га мање повредим или колико дуго времена треба да се опоравим”, питала се читатељка.

Мишљење стручњака је да би секс требало да буде пријатан, па би требало да престанете уколико вас боли.

“Ако боли, престаните, осим ако вам се наравно то не свиђа, мој савјет овдје није за оне који еротизују бол. Секс није конкуренција, нити игра храбрости. Пазите на своје тело и размислите о томе да ли тежите квалитету или квантитету. Имаћете далеко задовољнији секс ако се фокусирате на пружање и примање задовољства”, тврди др Стивенсон Коноли.

Усмереност на циљеве, додаје, увијек смањује уживање, преноси портал klix.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана