“Чигота” на Златибору постала својеврстан медицински бренд

Agencije
“Чигота” на Златибору постала својеврстан медицински бренд

ЗЛАТИБОР - Кроз “Чигота” програм, медицински програм намијењен за редукцију тјелесне масе и промјену животног стила, који ове године обиљежава 30 година, до сада је прошло око 50.000 корисника.

Сви они добијају диплому да су успјешно завршили програм, али, што је још важније, и препоруку како да наставе са здравим стилом живота и када се врате кући. У документацији ове установе остаће запамћени и они који су успјели да смршају и више од 100 килограма. “Чигота” програм је брендиран и у овој установи за сваког корисника, а у складу са његовим потребама и здравственим стањем, прави се посебан програм.

- Пратимо трендове, али се трудимо да све буде засновано на медицинским принципима. Држимо се онога што је научно доказано, а то је да дијета мора бити хипокалоријска и хипоенергетска јер је то предуслов да корисници редукују телесну тежину - објашњава директор “Чигота” програма Слађан Стојановић.

Корисници осим прописане дијете, физичке активности и вјежби имају и едукативни дио како би што боље схватили значај овог програма.

- Они овде долазе не само да би смањили телесну тежину него и да регулишу крвни притисак, холестерол, шећер у крви и многе друге здравствене параметре којима ће побољшати здравствено стање. Одавде одлазе као здравији људи - каже Владимир Шевкушић из “Чигота” тима.

Корисници програма, осим из Србије, долазе и из земаља у окружењу, али и из далеке Русије и Аустралије. Запослени у “Чиготи” истичу да је њихов главни задатак да полазнике програма науче како да препознају грешке које праве у свакодневном животу
 

Као код куће

Бањо Калуђеровић са Цетиња долази у “Чиготу” већ 28 година по четири пута годишње и у шали каже да му је ово други дом.

- Овдје се осјећам као код куће и, што је најважније, срео сам много добрих људи и сви имамо исти проблем. Често кажем да сам овдје смршао хиљаду килограма и мени је Чигота исто што и Острог - прича Калуђеровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана