Цаке за савршено исфенирану косу

ГС
Foto: Photo by Element5 Digital on Unsplash

Многе жене саме фенирају косу како би уштедјеле вријеме и новац, али праве бројне грешке због којих им фризура не испадне баш онаква какву су жељеле.

Уз неколико савјета професионалних фризера, ваша фризура изгледаће беспријекорно, а фенирање и обликовање косе неће вам представљати проблем.

Добар фен

Није потребно да купите најскупљи који видите у продавници, али битно је да знате шта да тражите. Обавезно погледајте снагу (мин1800W) јер што је фен јачи, то ће проток ваздуха бити већи. Тежина фена је такође битна јер фенирање траје (посебно ако сте почетник), а не желите да вам рука утрне због незгодног положаја.

Одаберите фен који има више брзина и могућност подешавања температуре јер ће коса коју сушите на превисокој температури постати сува и искрзана. Додаци и продужеци који долазе уз фен су корисни јер усмјеравају струјање ваздуха, што олакшава обликовање косе.

Одговарајућа четка

Облик четке ће значајно утицати на крајњи резултат. Уколико желите да направите локне и постигнете волумен, најбоље је да користите округлу четку мањег пречника (око 5 cm), док су за равну косу боље шире, равне четке. Прије наношења производа за његу и обликовање, косу лагано просушите пешкиром.

Фенирање косе:

Поступак

Косу прије фенирања подијелите на три дијела (горњи, средњи и доњи). Уколико имате шишке, њих сушите и обликујте прве, а праменове на задњем дијелу главе исфенирајте посљедње.

Током фенирања, косу држите затегнутом и четком одвајајте прамен по прамен. Не задржавајте фен предуго на једном месту како не бисте спржили косу. Обратите пажњу на угао под којим држите фен и четку. Четка мора да стоји вертикално, а фен хоризонтално, никако обрнуто. Косу равнајте према уназад.

Преко сваког прамена пређите неколико пута и потрудите се да косу што више затегнете. Пазите да при чешљању увијек захватите косу од корена према врховима.

Након што завршите, притисните дугме цоол схоот - хладнији ваздух помоћи ће да коса дуже задржи жељени облик. На суву косу нанесите неки од производа за негу и сјај, али будите умерени, како не би изгледала масно. Уколико стављате силиконске капи, једна је сасвим довољна, преноси Лепотаиздравље.рс.

Избјегавајте:

- наношење превише производа на косу

- фенирање косе док је потпуно мокра

- предуго сушење косе јер ће је то оштетити

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана