Благотворна дејства алоје вер

ГС
Foto: Image by Дмитрий Дмитрий from Pixabay

Биљка која је међународно препозната као извор благодети за тијело и кожу, алоја вера, сада се може користити у облику пића, крема, маски за косу и лице.

У ствари, тржиште љепоте учинило је ову биљку основним састојком многих козметичких производа. Постоје читаве колекције за његу лица и тијела са екстрактима алоја вере.

Које су стварне користи алоја вере и како делује на кожу и тијело?

Дубока хидратација

Алоја вера пружа пуну хидратацију тијелу: један од најефикаснијих и препоручених начина је узимање напитака. У ствари, напици од алоје су стратешки потез који можете направити за своје тијело.

Дјелује антибактеријски

Једна од великих благодети употребе алоја вере је антибактеријска и антивирусна реакција. У ствари, алоја вера дјелује као стварни подстицај за промет ћелија и производњу нових ткива.

Дјелује противупално

За сузбијање сувоће коже, можда усљед излагања спољним агенсима као што су јаки хладни вјетрови, алоја вера се показала као одличан савезник. Што се тиче опекотина од сунца, овај састојак природног извора одличан је лијек - не заборављајући да се увијек препоручује наношење креме за сунчање са СПФ.

Против перути

Перут је неугодност која погађа огроман број људи. Да би се супротставили перути, алоја вера је одличан лијек. Као што је изјавила Марфи Роуз, њујоршки дерматолог, ако се алоја вера користи на кожи главе редовно, знато се смањује појава перути.

Алоја јача косу

С обзиром на богат садржај витамина, минерала и аминокиселина, показало се да алоја вера добро утиче на раст косе. Антиинфламаторно дјеловање биљке поспјешује раст косе. Производ као што је шампон или регенератор на бази алоје у овом случају је веома користан, преноси Stil.kurir.rs.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана