Бананом против бубуљица, подочњака и неправилности на кожи

Б92
Foto: Depositphotos

Знали смо да су банане добре за здравље и линију. Међутим, ова слатка тропска воћка може учинити чуда и за вашу љепоту. Да ли сте знали да вам кора банане може помоћи у уклоњању бубуљица, подочњака, па чак и бора? Нисмо ни ми знали, све док нисмо открили ова три чудотворна трика за љепоту које морате испробати.

Против митисера и бубуљица

Уколико не можете да се ријешите митисера, покушајте да свакодневно пет минута масирате лице и/или тијело унутрашњом страном коре банане. Будете ли се тога редовно придржавали, већ након мјесец дана требало би да видите резултате.

За натечене очи и тамне колутове

Ако безуспјешно трагате за дјелотворним средством против подочњака, тамних кругова и натечених очију, покушајте ово. Кашичицом изгребите унутрашњи дио бананине коре и помјешајте накупљена влакна с гелом алое вере. Добијену пасту нанесите на подручје око очију и опустите се 15 минута. Затим исперите лице хладном водом и гледајте како подочњаци и тамни колутови нестају.

Маска против бора

Од коре банане можете направити и његујућу маску против бора. Жуманце једног јајета смиксајте с влакнима с унутрашње стране коре банане која сте скупили кашичицом. Добијену маску нанесите на чисто лице и оставите да стоји 10 минута. А можете и једноставно трљати унутрашњу страну коре банане о лице прије одласка у кревет, па се ујутро умити млаком водом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана