Знате ли за шта је раније служио мали џеп на фармеркама?

ГС
Знате ли за шта је раније служио мали џеп на фармеркама?

Компанија Леви'с је први пут додала мали џеп на фармеркама давне 1873. године, међутим, овакав тип фармерки, који је назван "Лот 51", пуштен је у продају тек 1890. године.

Јесте ли се икада запитали која је сврха малог џепа на фармеркама? Испоставило се да он је он кроз историју имао неколико различитих намјена.

Историчарка Трејси Панек је за Инсајдер навела да је мали џеп направљен како би се у њему држали џепни сатови, који су тада били нарочито популарни.

На овај начин каубоји су спријечили сатове да испадају из хлача док су јахали коње и обављали друге захтјевне послове на ранчевима.

Наравно, скоро више нико не носи овакве сатове, али је Леви'с одлучио задржати мали џеп како би се задржао оригинални изглед фармерки "Лот 51". Њихов дизајн се није много мијењао од 19. вијека.

"Изузетак је био када су током Другог свјетског рата избацили неке ситне металне дијелове јер су жељели сачувати метал за потребе ратовања. Међутим, касније су их поново почели додавати на фармерке", рекла је Трејси.

Други модни брендови су се угледали на Леви'с и почели стављати мале џепове на своје моделе хлача, преноси Klix.ba

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана