Знате ли које су најчешће грешке које можете направити при куповини обуће

klix.ba
Знате ли које су најчешће грешке које можете направити при куповини обуће

Знате ли на која правила треба обратити пажњу при куповини обуће? Ових неколико савјета стручњака сигурно ће вам помоћи у наредној посјети продавници обуће.

Дизајнер обуће Ritch Erani каже да куповина ципела није лаган задатак, а проналажење одговарајућег пара некада је захтјевна мисија. Уобичајена грешка приликом куповине је покушај да се пронађе јединствени пар који се слаже са свим одјевним предметима у ормару купца.

"Један пар ципела не иде подједнако добро са сукњом или хлачама, без обзира је ли ријеч о отмјеној или лежерној одјевној комбинацији. Требало би имати најмање три различита пара ципела за свакодневну употребу", објашњава дизајнер за Insider.

Ерани додаје да прије куповине треба промислити каква је обућа потребна, како би се направила јасна разлика између потреба и жеља: "Некада се обућа која је потребна разликује од комплетне понуде у трговини".



Каријеру је започео прије 16 година, када је с братом отворио продавницу CHUCKiES у Њујорку. У понуди су били модели креатора попут Chlоé и Balenciaga. Године 2012. креатор је покренуо властиту линију ципела Ritch Erani NYFC, а његове моделе носиле су звијезде попут Мадонне, Бејонсе и глумице Пријанке Чопре.


Ерани каже да ПВЦ ципеле нису за сваку прилику. Прозирне потпетице често носе Бејонс и Кајли Џенер Јеннер, а поједине моделе дизајнирао је Ерани.

"Врло су лијепе. Бејонс носи ципеле које сам креирао тако да изгледа као да јој је стопало мокро. Изгледају прелијепо када се носе на прави начин. Тешко је гледати јефтине ПВЦ ципеле, јер прије свега нису удобне. Волим кристални изглед потпетица, изгледају свјеже и ново", објашњава креатор и додаје да су најгори трендови у модној индустрији ципела настали с појавом Угг чизми и јапанки.


"Угг чизме су веома топле, али немају чврст лук на прстима. Добијате стабилност тек када пробате другу чизму. Постоје људи који читаво љето проведу у јапанкама, а зиму у Угг чизмама. Не треба вас чудити што се стопало шири, па некада постане четвртасто", објашњава дизајнер и додаје да се јапанке носе на плажи или базену, никако на улици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана