Задржите препланули тен и након љета

ГС
Foto: Илустрација

Препланули тен који добијемо током љета најчешће изблиједи са првим јесењим данима, међутим уз неколико савјета од којих је најважнији редовна хидратација, као и одговарајућа припрема, можете продужити трајање бронзаних нијанси коже.

Кључ за дуже трајање препланулости, било праве или умјетне, јесте хидратација. Потражите богате маслаце за тијело, свиленкаста уља и лосионе с хијалуронском киселином који ће заиста нахранити вашу кожу.

“Губљење препланулог тена зависи од два фактора. Први, највећи фактор је којем фототипу коже ваш тен припада. Уколико сте тамније пути, ваша ће љетна, препланула боја трајати дуже. Уколико сте свјетлије пути, треба вам више труда да постигнете осунчани тен, а врло лако га губите. Други фактор је сама припрема за излагање коже сунцу. Уколико сте кожу добро његовали, радили пилинг редовно и уносили храњиве састојке, те је штитили за вријеме излагања сунцу, ваш тен ће се задржати знатно дуже од оног који је настао од неконтролисаног и претјераног излагања сунцу”, поручили су дерматолози, преносе Независне.

Лосиони

Кожу је потребно одржавати додатно хидратизираном прије, за вријеме и након сунчања, јер је сунце исушује. Лосиони за послије сунчања изврсни су у томе што кожи осушеној на сунцу дају дозу здраве хидратације.

Додавање додатног сјаја поврх природног тена је још један начин да продужите препланули тен, а то можете учинити уз помоћ различитих уља и бронзера.

Туширање јако врућом водом може кожи одузети њена природна уља и узроковати исушивање, због чега се препоручује смањење температуре воде током туширања како бисте продужили вијек трајања препланулог тена.

Ако поцрвените и изгорите на сунцу, кожа ће вам се вјероватно огулити, а кад се једном почне гулити, с тим ће отићи и препланули тен. Носите крему за сунчање с фактором 30 или више на одмору како бисте унапријед припремили кожу и задржали тен што дуже.

Пилинг

Иако звучи контрапродуктивно, ако заиста желите да ваш препланули тен траје (и изблиједи поступно и полако) пилинг је јако важан. Мртве ћелије коже које се налазе на површини ваше коже могле би пригушити сјај, па их желите њежно обрисати како бисте показали свој здрави препланули тен.

Уз то, рибање не утиче на меланин у ћелијама ваше коже због којег ваша кожа заправо изгледа тамније и преплануло.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана