За израду хаљине са плаката за филм о Лејди Ди било потребно 1.034 сати

ГС
Промо постер филма "Spencer"
Foto: Архива | Промо постер филма "Spencer"

Објављен је плакат за филм Спенцер на којем Кристен Стеwарт носи Цханелову креацију, копију хаљине какву је носила и принцеза Диана и у којој се глумица појављује у филму.

Прије два дана је обиљежена 24. годишњица смрти принцезе Дајане, а неколико дана прије тога објављен је трејлер и плакат за дуго очекивани филм о никад прежаљеној принцези.

Филм, који ове седмице дебитује на Венецијанском филмском фестивалу, прати Дајанин посљедњи Божић као чланице краљевске породице 1991. године, док се припрема принцу Чарлсу рећи да га напушта, преноси Радио Сарајево.

У насловној улози глуми Кристен Стјуарт, а према ономе што смо до сада видјели, све изгледа врло обећавајуће, а то укључује и модне креације које су направљене посебно за овај филм.

Најава приказује глумицу у низу раскошних одијела, од Дајаниног дводијелног одијела до врхунских мајица за формалније послове, а на плакату за филм Спенсер Стјуарт носи Шанелову креацију, копију хаљине какву је носила и принцеза Дајана.

Једна од култних хаљина принцезе Диане била је дио хауте цоутуре колекције прољеће/љето 1988. године.

Стјуарт, која глуми принцезу Дајану на упечатљивом и дирљивом плакату за филм Спенсер, носи вечерњу хаљину од органзе у беж боји украшену златним и сребрним апликацијама, овалима и шљокицама у облику лишћа које стварају цвјетне гране.

Хаљина без нараменица корзет кроја има раван изрез на дјелу деколтеа украшен с набраним тилом те сатенском машном око струка. Доњи дио је најприје узак уз бокове те се изнад кољена шири у неколико слојева тила испод којих се налази подсукња од органзе.

Прекрасна хаљина у потпуности је реплицирана за филм у студију модне куће Шанел.

Израда је трајала 1.034 сата, од чега 700 сати за украсне апликације и вез, а радило ју је чак пет кројачица с пуним радним временом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана