За густе и бујне трепавице: Трик помоћу којег ће и најобичнија маскара бити савршена

ГС
Foto: илустрација

Један трик "обичну" маскару претвара у луксузни мејкап производ који ће "створити" фантастичне трепавице какве желите!

Понуда маскара у парфимеријама и продавницама козметике је огромна. Ипак, мора се признати да врхунске маскаре лускузних бреднова гарантују и одличне резултате. А шта ако вам кажемо да постоји трик с којим ће баш свака маскара, без обзира на цијену, осигурати да ваше трепавице изгледају фантастично?

Трик је у томе да јефтину четкицу за маскару једноставно замјените четкицом своје омиљене скупе маскаре. Ако вам то због хигијене не дјелује као паметна идеја – ево рјешења и за то. Темељно чишћење је обавезно!

Како да очистите четкицу?

Дакле, не бацајте паковање (мислимо на четкице) маскаре која вас је одушевила. Луксузну четкицу која "ради фантастичан посао" потопите у чашу млаке воде (не вреле, да се пластика не растопи) и држите је у топлој води десет минута.

Затим, за темељну дезинфекцију у другу посуду наспите медицински алкохол и оставите четкицу у њему неколико минута. Када више не видите остатке старе маскаре, можете лагано истрљати четкицу и осушити је комадом кухињског папира и затим је ставити на кухињски убрус док се потпуно не осуши.

Не заборавите! Остаци алкохола или воде могу да узрокују сушење маскаре па прије него што четкицу ставите у вашу нову "обичну" маскару , провјерите да ли је потпуно сува!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана