Вучићева супруга упутила позив Жељки Цвијановић за присуство модној ревији "Јованка у боји"

ГС
Foto: Архива

Министарство спољних послова Србије у име Тамаре Вучић, супруге предсједника Александра, упутило је позив новој чланици Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић за присуство модној ревији "Јованка у боји" која се одржава сутра у Београду.

Ревија "Јованка у боји" биће дио овогодишњег Београд Фешн Вика, а припремана је као својеврсни омаж Јованки Броз и њеном стилу одијевања.

Нова је првенствено објавила да је Тамара Вучић упутила писмо и хрватској првој дами - Сањи Мусић Милановић и позвала је да присуствује ревији.

Генерални секретар Предсједништва Босне и Херцеговине Зоран Ђерић потврдио је за Кликс да је супруга предсједника Србије из Босне и Херцеговине позвала само Жељку Цвијановић као нову чланицу Предсједништва Босне и Херцеговине, док супруге Жељка Комшића и Дениса Бећировића нису позване.

Нова.рс је имала увид у документ који је Вучић упутила Сањи Мусић Милановић те су пренијели да се у њему наводи да је модна ревија "Јованка у боји" посвећена заједничкој историји "наших држава и народа".

"Иза Јованке Броз остали су неискориштени најфинији материјали, које сада, девет година послије њене смрти, дизајнери из Србије, као и из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Сјеверне Македоније и Словеније, претачу у савремене креације", наводи се даље у тексту.

Додаје се да ће Тамари Вучић бити изузетна част, уколико би прва дама Хрватске присуствовала ревији која ће се одржати 29. новембра у Палати Србија.

"С надом да ћете ми пружити задовљство да вас угостим у Београду, примите изразе мог посебног уважавања", поручила је.

Ревија "Јованка у боји" биће дио 50. јубиларног Београд Фешн Вика, а на њој ће 23 дизајнера са простора некадашње Југославије представити комаде који су инспирисани отменошћу и елеганцијом некадашње прве даме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана