Викторијини анђели одлазе у прошлост, компанија најавила потпуно нови имиџ

ГС
Викторијини анђели одлазе у прошлост, компанија најавила потпуно нови имиџ

Ребрендирање и потпуна промјена пословне стратегије модног бренда Victoria's Secret ће за резултат имати укидање препознатљивог назива Викторијиних анђела које ће у циљу диверзификације марке замијенити "амбасадори" који неће бити бирани само на основу изгледа.

Деценијама је Victoria's Secret био синоним за своје супермоделе, жене које су предводиле бренд и судјеловале у годишњој модној ревији те носиле титулу "анђелица".

Међутим, у оквиру нове стратегије планирано је да марка доњег веша крене у много модернијем смјеру - анђели ће бити замијењени амбасадорима који су уведени да надахну промјене и позитивност, а фокус више неће бити искључиво на физичком изгледу.

Бренд ће такође покренути низ нових хуманитарних партнерстава која ће помоћи у подршци животу жена широм свијета.

Ти нови амбасадори ће формирати "ВС Колектив" који описује "све већу групу успјешних жена које дијеле заједничку страст да воде позитивне промјене".

Прва имена на списку укључују манекенке као што су: Адут Акеч, Пријанка Чопра Џонас, Валентина Сампаио, Палома Елсесер, Меган Рапинои, Ајлиен Гу и Аманда де Кеденет.


"Уз 'BC Collective' стварамо платформу која ће изградити нове, дубље односе са свим женама", рекла је Марта Пис, главна директорица маркетинга у Victoria's Secret-у.

"Низом сарадњи, пословног партнерстава и иницијатива уносимо нове димензије у наше искуство с брендом. Комбинацијом енергије, креативности и перспективе нових партнера са нашом мрежом, можемо трансформирати начин на који се повезујемо", казала је Пис.

Марка ће покренути и хуманитарни "ВС Глобални фонд" који ће финансирати иновативне истраживачке пројекте усмјерене на унапређење лијечења рака код жена и улагање у сљедећу генерацију женских научника које представљају разнолику популацију којој служе, дајући најмање 5 милиона долара годишње за испитивање и рјешавање расних и родних неједнакости.

Ове најаве претпостављају нови правац у којем планира ићи бренд доњег веша, а који је већ дуго критизиран због сексистичког и застарјелог приступа маркетингу.

"Ово је драматичан помак за нашу марку и то је помак који прихватамо од своје сржи", рекао је Мартин Вотерс, извршни директор те нагласио да је ово само почетак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана