Трикови којима ћете спријечити размазивање маскаре око очију

ГС
Foto: ГС

Свим женама које се шминкају бар једном се десило да им изнад или испод ока остане црни траг од маскаре, међутим, уз одговарајућу рутину шминкања и мале трикове можете спријечити размазивање.

Након неколико сати ношења маскаре, како се кожа масти, али и због трептања, изнад очију вам се могу појавити благе црне пруге, а сигурно није риједак случај да сте на крају дана морали брисати црне мрље испод очију.

Ова појава је поприлично досадна, али се уз одговарајућу рутину шминкања може потпуно спријечити.

Узевши у обзир то да ваши капци могу бити само мало маснији од остатка лица те да се уље инхерентно топи и раствара везе у мејкап производима - укључујући и вашу маскару - морате упити сав вишак уља на почетку рутине шминкања.

То се може учинити на неколико начина који су брзи, ефикасни и чине разлику.

Лагано утапкајте пудер у камену

Након што очистите и намажете лице кремом, четкицом лагано утапкајте пудер, њежно притисните преко и испод очију како бисте потпуно прекрили капке, а затим направите још један потез након наношења течног пудера и сјенила.

Матирајте подручје око очију

Најбољи начин да спријечите преношење маскаре на капке је употребом безбојног праха за фиксирање, савршен је за подручје испод очију, што ће вам помоћи да избјегнете оцртавање маскаре, а може се ставити и на трепавице.

Користите прајмер

Иако наношење прајмера на подручје око очију може изгледати као непотребан корак у рутини шминкања, једнако је важно као и за остали дио лица. Препоручује се да не користите коректор или пудер, већ темељни пример, јер пружа савршену базу и, што је најважније, учвршћује вашу шминку.

Ако ништа друго не успије, можете користити водоотпорну маскару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана