Трикови који помажу да одjећа увијек буде свјежа и мирисна

Б92
Foto: Илустрација

Зими животни простор у коме проводимо највише времена рјеђе се провјетрује, а у гардеробне ормаре у спаваћим собама и предсобљима често се увуче и задржи непријатан мирис.

Можете примјенити ове једноставне и ефикасне трикове и гардероба ће остати свјежа и мирисна дуго времена.

Парфем и марамица

Умјесто да прскате парфем директно на одјећу, напрскајте га на једну марамицу и ставите је у ормар. Мирис ће се сигурно проширити, комади одјеће ће га упити, а добра ствар је што нећете оштетити ни запрљати омиљене ствари.

Освјеживач ваздуха за аутомобил

Можете их користити и у ормарима. Бирајте неке блаже мирисе - замотајте их у марамицу или неку крпицу, и ставите у ладицу. Мирисаће мјесецима.

Зрна кафе

Осим што ће упити све оне лоше мирисе, зрна кафе ће проширити свој мирис. Напуните малу посуду зрнима, направите неколико рупица у поклопцу или алуминијској фолији којом сте је прекрили и ставите у ормар. Мијењајте их једном мјесечно.

Есенцијална уља

Баш као и са зрнима кафе, одјећу можете да трајно намиришете есенцијалним уљима. Додајте неколико капи у машину за веш током задњег циклуса прања или их накапајте на једну марамицу/крпицу и ставите у ормар.

Сапун

Један од најстаријих трикова којима се многи и данас користе јесте стављање сапуна међу ствари. Све што требате је да га оставите у омоту и то је то... врло једноставно...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана