Три разлога зашто је ланена одјећа најбољи избор током врућина

ГС
Три разлога зашто је ланена одјећа најбољи избор током врућина

Прави је изазов изабрати адекватну одјећу током високих љетњих температура, у којој ће се тјелесна температура најлакше регулисати и која неће довести до прекомјерног знојења.

Да ли и ви имате проблем одабира гардеробе за посао и свакодневне активности током врелих љетњих дана? 

Замијените свакодневне одјевне комаде одјећом направљеном од лана. 

Управо ланена одјећа је најбоља инвестиција у нашу љетњу гардеробу, јер је врло прозрачна, а истовремено се одликује способношћу упијања влаге па се у њој не знојимо.

Ланена тканина израђена је од врло финих влакана добијених из биљке лана. Влакна се пажљиво уклањају и затим ткају у удобну и издржљиву тканину. Ланена тканина сматра се једном од најстаријих на свијету и често се повезивала с издржљивошћу и богатством.

Изузетно издржљива одјећа
Лан је познат као најјаче природно влакно на свијету и пуно је издржљивији од памука. Чврстоћа влакана директно приноси чврстоћи тканине од које је одјевни предмет израђен, па су ланени одјевни предмети врло издржљиви и отпорни, преноси магазин.новости.рс.

Са сваким прањем ланена одјћа постаје мекша и глаткија. Обична памучна кошуља може се носити неколико година прије него што се уништи усљед коришћења и честог прања, а ланена кошуља ће уз правилну његу изгледати готово као нова и преносити се с кољена на кољено.

Корисна за здравље
Многи људи пате од разних алергија и кожних болести, па им ношење одјеће од одређених тканина ствара проблеме. 

За њих је ланена одјећа засигурно најбољи избор, јер лан током узгоја и обраде често није изложен штетним хемикалијама, а притом је врло прозрачан. 

То омогућава слободно кретање ваздуха, па брзо одводи влагу. Као резултат тога, мања је могућност накупљања влаге, што је савршено окружење за размножавање микроба и бактерија.

Пријатна за ношење
Ланена одјећа је врло прозрачна због природних влакана и не лијепи се за нашу кожу. 

Прозрачност и способност одвођења влаге омогућавају нам да избјегнемо непријатан осјећај прегријеајавања и знојења у ланеној одјећи, што се често догађа када носите синтетичку одјећу. Ланена одјећа обично је доступна у слободнијим кројевима, што додатно доприноси удобности ношења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана