Шминкери открили три неопростиве грешке

ГС
Foto: Илустрација

Шминкери објашњавају које грешке су неопростиве и шта би требало да радите да бисте увијек изгледали свјеже и младолико.

Мат пудер

Како старимо, кожа губи еластичност и производи мање уља, каже шминкерка Менди Брајс. Коришћење густе подлоге са мат завршном обрадом само ће истаћи боре.

Умјесто тога, специјалиста је савјетовао коришћење креме или серума хидратантног састава. Још један важан корак у шминкању је припрема коже за наношење подлоге: потребно је да лице добро очистите и хидрирате га кремом.

Превише руменила

Прејако руменило на образима учиниће шминку неприродном и вулгарном, упозорила је шминкерка Мери Винкенвердер. Треба га наносити меканом четком, као што је кабуки.

Да бисте то избјегли обавезно отресите вишак руменила са четкице. Друга грешка је избор погрешне боје руменила. Превише свијетле боје нису погодне за свакодневни изглед.

Ајлајнер на доњем капку

Неправилна употреба ајлајнера може да нагласи тамне подочњаке и боре. Визажисткиња Викторија Дипјетро савјетовала је да се ајлајнер не ставља на доњи капак испод трепавица. Неопходно је оцртати само контуру горњег капка и угла ока.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана