Шминкање током љета: Уједначите тен уз мали трик

ГС
Шминкање током љета: Уједначите тен уз мали трик

Током љетног периода ношење шминке може да буде напорно посебно уколико сте у покрету током већег дијела дана.

Многи даме се зато одлучују за минималну шминку.

Уколико и ви желите да прибјегнете овој методи и питате се шта би то било довољно, а да не морате да стављате пудер преко цијелог лица, одговор је коректор.

Почните са хидратизованом, заштићеном кожомОво је основно правило љетне шминке.

Ваша база треба да почне са СПФ, заштитним фактором. Уколико имате суву кожу ставите прво хидратантни серум или лагану хидратантну крему испод креме за сунчање, помоћи ће вам да кожа буде адекватно хидрирана током дана.

Савјетује се да све ово урадите неколико минута прије наношења коректора да бисте били сигурни да ће остати на мјесту.


Коректор који одговара вашој кожиКоришћење коректора који је за нијансу свјетлији од тона ваше коже је одличан за освјетљавање подочњака, али неће добро дјеловати ако се иначе не шминкате.

Ваша кожа је вјероватно неколико нијанси тамнија током љета, јер је ваше лице свакодневно више изложено сунчевим зрацима, што може да учини да пресвијетли коректор изгледа неравномерно. Користите коректор испод очију који одговара вашем тему током љетних мјесеци и додајте једну тачку свјетлијег коректора у унутрашње углове ока да бисте освијетлили ово подручје.


Испод коректора користите коректор бојеУколико имате проблеме са подочњацима, прије наношења коректора нанесите онај у боји. Користите зелену да сакријете све црвене подтонове, наранџасту да додате топлину, жуту за свијетле тонове коже и љубичасту да додате хладнији тон и сакртијете плаве подочњаке.

Флеке и ожиљциАко користите коректор да прикријете флеке или ожиљке од акни, постоји стратегија која ц́е помоц́и да то изгледа много природније.

Прво нанесите мало пудера на то подручје, а затим нанесите на малу количину коректора, оставите да се осуши, а затим изблендајте

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана