Сламнати шешир - додатак за посебне и упечатљиве љетне комбинације

ГС
Сламнати шешир - додатак за посебне и упечатљиве љетне комбинације

Један од разлога због којих је љето сјајно јесу љетни модни трендови, класици и додаци. Сваке године љетна сезона у ормаре уноси неодољиву једноставност, али и невјероватну раскош силуета, узорака и боја које сваки модел трансформишу у разигране љетне фаворите.

 

Како би сваку љетну комбинацију учинили још посебнијом и другачијом, модни трендови истакли су и прегршт нових модних додатака - један од најпопуларнијих и ове године ће бити сламнати шешир.

Истовремено шармантни и практични, сламнати шешири у љетни изглед и ормар уносе, како дашак гламура, тако и заштиту од јаких сунчевих зрака.

Осим што штите косу и кожу лица од јаких сунчевих зрака, сламнати шешири имају и улогу модног додатака и украса у љетним модним комбинацијама. Осим на плажи и на мору, лако их је укомпоновати и у градски стил, за шетњу градом или за дружење у природи.

Говори ли се о комбиновању љетних шешира, најљепши су у комбинацији с лепршавим цвјетним хаљинама, флуидним хлачама те, наравно, купаћим костимима, кафтанима и сличним детаљима без којих се љето не може замислити. Желите ли шешир носити у дневним цасуал комбинацијама, стилисти препоручују да се одлучите на нешто суптилније моделе који су врло практични и функционални те ће сјајно надопунити сваки оутфит без осјећаја терета.

Нова топла сезона донијела је и нове трендове којима је ове године украсила и једноставност сламнатих шешира. Уз класичне детаље попут црне тракице или женствене машне, сламнати шешири се ове године враћају неутралним нијансама и доносе нагласак на неке нове, не тако обичне облике.

Већ неколико сезона популарни су и модели са занимљивим извезеним натписима, а из моде никако не излазе и они са великим ободом.

За популарност оваквих модела заслужан је млади француски дизајнер Јацqуемус, који је у својој љетној колекцији представио предимензиониране моделе шешира с ободима већим но икад. Његови шешири ускоро су постали популаран детаљ на Инстаграм профилима познатих свјетских трендсетерица па је овај тренд с лакоћом нашао и пут до повољнијих, хигх стреет издања.

У сваком случају, велики ободи овога љета су избор с којим нећете погријешити, а ако се ипак држите провјерене класике, модели с тврдим и малим ободом такође су дио понуде. Украшени шкољкама, машном или у основном облику без додатака, лако је пронаћи модел од којег се нећете одвајати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана