Шест најчешћих грешака приликом исцртавања обрва

Lepota&Zdravlje
Foto: Instagram

Обрве дефинишу лице, то је чињеница. Грешке у исцртавању обрва могу да покваре цијели изглед – не дозволите то.

Оне употпуњују наш изглед и наглашавају облик лица. Исто тако могу озбиљно покварити изглед, додати године или вас учинити строгим.

Ако не дифинишете обрве како треба, једноставно се поништили сав труд који сте уложили у шминкање тог дана.
У наставку вам доносимо шест најчешћих греашака приликом исцртавања обрва

Погрешна нијанса оловке

Немојте узимати превише тамну оловку за обрве. Бринете би требало да бирају 2-3 тона свјетлију нијансу од боје своје косе. Плавуше треба да чине супротно – да купе оловку која ће бити за 2 – 3 нијансе тамнија од њихове косе. Чак и ако имате црну косу, никако немојте узимати црну оловку – одлучите се за тамно смеђе или тамносиве нијансе. Избор ц́е зависити од тона који желите да постигнете.

Цртеж је превише свјетао

Веома свјетао цртеж није најбољи избор. Визуелно, обрва се може подијелити на 3 дијела: глава, тијело и реп. Основа обрве не би требало да буде интензивнија од остатка. Боја обрве требало би да лагано прелази из свијетле у тамно, у супротном ваше лице ц́е изгледати љутито и суморно. Оваква транзиција помоћи ће вам да обрва изгледа природније.

Погрешан облик обрва

Свака особа има свој облик лица  – потпуно иста ситуација је и са обрвама. Облик који имају ваша сестра или другарица вама, можда, уопште неће стајати.  Дјевојке са округлим лицем требало би да бирају облик са оштрим луком, а које имају лице у облику дијамнанта – класичан, благи лук. Дјевојке овалног лица могу да носе све облике. Овалне обрве погодне су само за жене са квадратним обликом лица.

“Тужне” обрве

Ако оставите реп обрве сувише дугачким може вам се догодити да постигнете утисак „тужног лица“. Продужен реп повлачи са собом утисак спуштеног спољног угла ока. Како то да избјегнете? Нека реп не буде нижи од главе и тијела обрве.

Претјерана жеља за симетријом

Лице сваке особе је асиметрично – баш као и обрве. Да, наш задатак је у великој мјери да их визуелно приближимо идеалу, али овдје је важно не претјерати. Потпуна симетрија дјеловаће неприродно и нарушуће хармонију лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана