Ралф Лорен поклања 1,5 милиона производа херојима короне

Срна
Ралф Лорен поклања 1,5 милиона производа херојима короне

ЊУЈОРК - Један од најчувенијих светских дизајнера Ралф Лорен, након што је донирао 10 милиона долара за борбу против пандемије корона вируса, одлучио је да херојима са прве линије, који су се свакодневно борили да сачувају људске животе, поклони 1,5 милиона својих одевних артикала.

Међу поклонима ће бити свечане хаљине, одела, дуксеви, тренерке, мајице, џемпери, фармерке... Они ће бити донирани кроз добротворне мреже и преко партнера компаније Ралф Лорен, која је између осталог усмерена и на подршку онколошким одељењима након што је славном дизајнеру излечен тумор на мозгу.

Компанија има и своје камиончиће за кафу Ралпх Лаурен, Ралпх''с Цоффее, одакле запослени на онкологији могли бесплатно да узимају и кафу и пецива, преноси АБЦ њуз.

"Њујорк је мој родни град и град у коме је изникла компанија то је наш град који је снажно погођен пандемијом", написао је РЛЛ на инстаграму.

"Овим малим гестом, са дубоком захвалношћу, препознајемо неуморан труд наших локалних здравствених радника", наведено је на инстаграму Ралф Лорена, компаније која је током пандемије донирала и 250.000 маски и 25.000 заштитних одела. Ралф Лорен (81), рођен као Ралф Лифшиц, без икаквог школовања за модни дизајн, од 1967. године створио је 11 модних брендова, отворио више од 1.000 продајних салона, четири ресторана и основао филантропско удружење.

Његовим именом потписани су дресови шест олимпијских тимова, а уз све то још ствара кравате од којих је све почело. Богатство РЛЛ је процењено на 6.9 милијарди долара. И компанија Нике донирала је здравственим радницима 30.000 Аир зоом пулсе патика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана