Пругасте мајице, безвремени тренд за љетне дане

ГС
Foto: Илустрација

Иако су одавно прерасле љето и постале радо виђени класик у свим годишњим добима, пругице на одјећи најчешћа су асоцијација на љетне дане.

Некад препознатљиви узорак морнара, који су носили бијеле мајице с тамноплавим пругама, морнарски стил временом је еволуирао и пронашао пут до женске гардеробе, служећи као инспирација многим дизајнерима.

Широке или танке, водоравне или окомите, разних боја, пругице се убрајају међу идеалне љетне комбинације те царују готово свим љетним детаљима.

Пругицама се враћамо  из сезоне у сезону. Прва назнака овог тренда била је пругаста плава кошуља, након које је било питање времена када ћемо у истом узорку почети виђати и друге модне комаде. Тако нема хигх стреет бренда, а да у његовој понуди не можемо пронаћи барем један пругасти модни комад - од хаљина, преко сукњи и блуза, па све до хлача, те памучних мајица пругице су постале нови вјесник љетних мјесеци.

Када говоримо о модним трендовима који су одавно прерасли у безвремени класик, не можемо не споменути пругасте мајица, које се из сезоне у сезону враћају као мегазвијезде сваке женске, па и мушке гардеробе. То је добра вијест за све оне који у својим гардеробама већ имају омиљену пругасту памучну мајицу.

Истраживање

Према истраживању глобалног модног претраживача Лyст, путем којег се могу купити одјећа и модни додаци више од 9.000 брендова, потражња за комадима с пругастим узорком у љетним се мјесецима повећава за 270 одсто. Наиме, прва асоцијација у вези с овим узорком која падне на памет просјечном купцу су морнари, а тај се појам опет надовезује на море и љето. Стога су сваке сезоне међу најтраженијим пругастим комадима памучне мајице с водоравним плаво-бијелим или црвено-бијелим линијама које је двадесетих година прошлог вијека популаризовала француска дизајнерка Коко Шанел надахнута униформом француских морнара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана