Продато 55 одсто компаније Викториас Сикрет за 525 милиона долара

Agencije
Продато 55 одсто компаније Викториас Сикрет за 525 милиона долара

ЊУЈОРК - Приватна инвестициона фирма "Сикамор Брендс" биће нови већински власник посрнуле компаније "Викторијас Сикрет", јавља агенција АП.



"Сикамор Брендс" ће купити 55 одсто капитала "Викториас Сикрета" за око 525 милиона долара, саопштила је компанија "Л Брендс" у чијем је већинском власништву до сада био овај амерички произвођач женског рубља и козметике.

Компанија "Колумбус" из Охаја задржаће преосталих 45 процената власничког удјела.

Договорена продајна цијена указује на значајан пад вриједности "Викториас" бренда, чијих је више стотина продавница прошле године остварило приход од око 7,0 милијарди долара.

Током празничне сезоне куповина крајем прошле године, "Викториас Сикрет" је забиљежила пад продаје од 12 процената, а данас је компанија објавила да јој је у четвртом тромјесечју продаја пала за 10 одсто. Пад продаје је посљедица јачања конкуренције и промјене укуса купаца.

Акција "Л Брендса", матичне компаније "Викториас Сикрета", пала је данас на електронском трговању прије званичног отварања берзе за 14,6 процената.

"Л Брендс" се такође налази под истрагом пошто је генерални директор Лес Векснер доведен у везу са покојним финансијером Џефријем Епстајном који је оптужен за сексулано злостављање и подвођење малољетница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана