Познати дизајнер Фред Сегал преминуо у 87. години: Био иноватор који је кршио модна правила

Г.С.
Познати дизајнер Фред Сегал преминуо у 87. години: Био иноватор који је кршио модна правила

Фред Сегал био је особа с напредним идејама која су кршила модна правила, био је иноватор и ментор бројним звијездама, велики љубитељ живота и хуманитарац, наведено је у изјави породице модног дизајнера Фреда Сегала, који је преминуо у 87. години.

Један од људи који су у Америци били иконе моде, познати дизајнер омиљен међу славним особама, Фред Сегал преминуо је прије неколико дана од посљедица можданог удара у болници у Санта Моники у Калифорнији, објавио је у суботу његов агент.

- До самог краја, инспирисао нас је да никад не одустајемо. Заувијек ће бити вољен и слављен. Био је истински умјетник који је читав свој живот посветио томе да буде што бољи човјек у сваком смислу - додаје се у изјави.

Дизајнер је своју прву модну трговину отворио давне 1961. године,  у западном Холивуду, гдје је првенствено продавао фармерке и комплете од фланела и сомота. Међу његовим раним обожаватељима били су “Битлси”, Дајана Рос, Елвис Присли и Фара Фосет.

- Шездесетих година прошлог вијека није било папараца, таблоида ни интернета као данас. “Битлси” су ушли у моју радњу и привукли толику пажњу да је напољу настао хаос у саобраћају - говорио је својевремено у интервјуу Сегал.

На врхунцу славе средином седамдесетих глумицу Фару Фосет, звијезду “Чарлијевих анђела”, фотографисали су на скејтборду, одјевену управо у Сегалове фармерке и црвену кошуљу.

Сегалов дизајн привукао је и млађе обожаватеље моде - стварне и измишљене.

- Концепт којим сам се водио је удобност и то да је људима потребно да се осјећају удобно, лежерно и привлачно - рекао је Сегал у једном интервјуу прије неколико година.

Он је био је синоним за лосанђелески стил, а његово име користило се у серијама и филмовима као што су “Entourage”, “Clueless”, “Legally Blonde” и “Less Than Zero”, те у другим сферама поп културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана