Пар трикова који ће нагласити усне и учинити их већим

ГС
Foto: Илустрација

Прије него што се одлучите за хијалуронске филере, ботоксе и операције, покушајте прво са шминком.

Постоји пар трикова који ће вам помоћи да нагласите усне и да учините да оне изгледају пуно и сензуално.

Даме са танким уснама често одају утисак озбиљности, тако да ако желите да то више не буде случај повећајте их шминком.

Прво што треба да урадите је да доведете усне у ред и визуелно их повећате тако што ћете одрадити пилинг.

Он има бројна позитивна својства. Брзински уклања вишак мртвих ћелија слузокоже који су се на њима нагомилали. Са њима одлазе и сувишне прљавштине, односно масноће и бактерије којих на овој регији лица увијек има.

Затим, намажите лабело или још боље хранљиви серум за усне. Прије шминкања усана, не заборавите на њихову заштиту, јер и поред шминке на њима, усне могу да испуцају.

Након што упију серум, нанесите малу количину пудера или коректора на њих. Њихова боја ће одмах постати свјетлија, те ће се нијанса ружа за усне боље примити и уочити.

Пудер задржава постојаност кармина, па је то још један од разлога зашто се користи.

За сљедећи корак ће вам бити потребни бронзер и хајлајтер. Бронзер ћете нанијети испод ивице доње усне.

Бронзером је треба само мало појачати. На горњој усни користимо хајлајтер. Тик изнад ивице горње усне, потребно је нанијети мало хајлајтера. Битно је да не претјерате са препаратима и да потези четкицом буду благи и њежни да не бисте претјерали.

Сада када сте припремили усне, вријеме је за оловку. Оловком уоквирите усне, али пазите да не претјерате јер ћете добити ефекат дуплих усана који не изгледа лијепо.

Битно је да не прецртате усне на крајевима (код превоја). Ту будите пажљиви, а како се удаљавате од крајева полако, постепено прецртавајте ка средини. Веома је важно да не одступате превише од својих природних усана, већ линија оловке иде уз спољашњу ивицу линије усана.

Боље је да радите постепено кратким потезима да не бисте направили погрешан потез. Запамтите, линија оловком мора бити уредна. Ако негдје незнатно одступите на крају ћете кориговати четкицом умоченом у коректор или подлогу. Нагласите купидонов лук јер ћете тако изгледати женственије.

Кармин иде до ивица, односно оловке коју сте претходно исцртали, а можда мало и преко. Овај корак је важан, јер оловка не смије остати нетакнута.

Најбоље је нанијети кармин преко, што ће прекрити оловку. Са карминима који имају четкице је доста лакше, јер четкицом можете утапкати оловку, тако да се уопште на први поглед не види.

На крају шминкања треба да остане само благи одраз оловке. Сада по средини доње усне можете додати мало хајлајтера. Посвијетљивање боје кармина ће такође визуелно повећати усне, што би ваљало искористити.

Будите пажљиви и немојте претјерати, како бисте добили ефекат који ће вас одушевити, преносе Новости.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана