Овај парфем проглашен је најбољим свих времена: Јесте ли га пробали?

Klix.ba
Foto: Илустрација

Вјероватно свака особа има онај један, омиљени парфем.

Но, иако се укуси разликују, један од њих проглашен је најбољим парфемом свих времена.

Страствени љубитељи ове "чаробне водице" свакодневно висе на познатој парфемској енциклопедији "Фрагрантика".

Поред тога што на њој могу наћи бројне корисне информације о парфемима, читаоци сваке године бирају и оне најбоље, а сада је познато и који су парфеми однијели заслуге.

Најбољим женским парфемом свих времена проглашен је Шанелов Coco Mademoiselle, који је представљен још 2001. године.

"Ријеч је о цвјетном мирису који је креирао Jacques Polge. Горње ноте су наранџа, бергамот, мандарина и цвијет наранџе, средње су јасмин, ylang-ylang, мимоза и ружа, а базне ванилија, пачули, ветивер и бијели мошус", стоји у опису странице.
Од самог појављивања на тржишту његова популарност не опада. Најбољим је проглашен већ 2002. године и један је од водећих у избору најбољег парфема свих времена, а 2008. добио је признање ФиФи, што је парфемски Оскар.

За најбољи мушки парфем свих времена проглашен је Dior Homme Intense, дрвенасти мирис с топлим нотама ириса и ванилије.

Парфем је комбинација суптилних мошусних акорда, виргинијског цедра и ветивера, што га чини мужевним и елегантним. Посебно је прикладан за вече.

Најбољи niche парфем свих времена је 02 L'Air du Desert Marocain. Овај зачински мирис представљен је 2005. године, а креирао га је Андy Тајер.

Горње ноте су коријандер, кумин и лаванда, средње су јасмин, бреза и гераниј, а базне су амбер, цедар, ветивер, пачули и маховина.

Када је ријеч о 2021. години, најбољим женским парфемом проглашен је Yves Saint Laurentov Libre Intense, који описују као мирис инстинктивне, дивље и слободне жене спремне освојити свијет.

Јединствен је спој француске лаванде и сензуалних нота цвијета наранџе из Марока.

Најбољим мушким парфемом 2021. проглашен је Dior Sauvage Elixir, који је уједно и мирис с највећом концентрацијом чистог парфема.

Садржи опојне зачинске ноте, есенцију лаванде и дрвенасту мјешавину.

Као најбољи унисекс парфем из протекле године проглашен је Angels' Share By Kilian..

Гурмански мирис који је креирао Беноист Лапоуза у горњим нотама садржи коњак, у средњим цимет, махуне тонке и храст те у базним пралине, ванилију и сандаловину. Представљен је 2020. године, а поред овог признања добио је и оно за најљепши дизајн бочице.

За најбољи niche парфем 2021. године посјетиоци су изабрали гурмански мирис Italica Xerjoff.

Представљен је 2016. у горњим нотама садржи бадем, млијеко и шафран, у средњим toffee и ванилију и у базним сандаловину, цедар и мошус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана