Ова грешка у шминкању чини да очи изгледају уморно и неиспавано

Agencije
 Ова грешка у шминкању чини да очи изгледају уморно и неиспавано

Иако се на прву лопту чини како уз смеђе очи пристаје баш све, то ипак није тако једноставно.

Већина смеђооких жена прави исту грешку и користи топле смеђе сјенке јер сматрају да ће се стопити са њиховом бојом очију и да ће изгледати природно. Нажалост, ефекат до ког ова грешка доводи је уморан и неиспаван изглед.

Оно што би, ако имате смеђе очи, требало обавезно да се нађе у вашем несесеру са шминком је палета сјенки хладних боја попут тамно плаве, сиве, пудерасто ружичасте и љубичасте. Ове боје ће вашим очима дати праву заводљиву ноту, а уз то ћете изгледати свјеже и одморно.

Ако посједујете палету са топлим смеђим нијансама и нисте спремне да је се ријешите, можете да ставите смеђе сјенке само на спољашњи угао ока, а остатак капка испуните свјетлуцавом бојом шампањца која ће отворити ваш поглед и дати вашим очима посебан сјај.

Позната шминкерка Џенифер Тротер упозорила је како би дјевојке требало да припазе и на одабир боје руменила и ружа. Оно што ће вам најбоље пристајати ако имате смеђе очи су њежне ружичасте нијансе које ће вашем лицу "поклонити" неколико додатних сати сна које нисте успјеле да одспавате.

 

 

 

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана