Отворена изложба „Јованка Броз у боји“: Дама и ратница која је обиљежила једно вријеме

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Потпредсједница владе и председница Координационог тијела за родну равноправност Зорана Михајловић присуствовала је синоћ отварању изложбе „Јованка Броз у боји“, која је отоворена у холу Радио-телевизије Србије.

 

„Уживала сам на изложби путем које смо закорачили у модни свет прве даме Југославије. Јованка Броз била је и дама и ратница, посебна жена која је волела своју земљу и која је обележила једно време, не само по моди, већ по свом патриотизму и подршци коју је пружала. На нама је да очувамо све оно што је она представљала“, рекла је Михајловићева, саопштено је из њеног кабинета.

Позвала је све да посјете изложбу и навела да је ријеч не само о предивним одјевним предметима које је Јованка носила, већ о жени која је плијенила својом снагом и лепотом, односом према држави, представљајући је на најбољи могући начин.

Изложба ће бити отворена до 30. новембра.

„Моја порука свим девојчицама и женама у Србији данас је да могу да буду све што пожеле, да је важно да се образују, раде на себи и оснажују се, јер знање и способности нам нико не може одузети на путу остварења наших снова и циљева. Јованка Броз, као и бројне наше успешне спортисткиње, научнице, уметнице, пословне жене, могу да послуже као инспирација на том путу“, додала је Михајловићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана