Нервира вас што вам се шишке стално раздвајају насред чела?

ГС
Foto: илустрација

Четири начина како да их укротите.

Одлука да ошишате шишке осим што значи велику промјену, значи и велику обавезу, јер тешко је постићи да увијек изгледају као да сте управо изашли из фризерског салона.

Када се шишке раздвоје на средини, то може бити из неколико разлога. Може бити зато што нису довољно тешке или што је коса превише мека и потребно јој је мало више текстуре да би их држала заједно.

Срећом, није немогуће спријечити да вам се шишке раздвајају. Уз праве савјете за стилизовање, можете задржати своје шишке у савршеној форми. Ево стручних савјета о томе како да стилизујете своје шишке да се не би раздвајале.

1. Умијте лице

Често занемарен узрок зашто се шишке одвајају током дана јесу уља на лицу. Прије него што обликујете шишке, обавезно одвојите вријеме да обавите рутину његе коже како бисте уклонили вишак уља са лица које би могло да изазове хаос на вашој фризури.

2. Припремите косу пјеном

Када вам лице буде чисто и припремљено, нанесите пјену на влажну косу, прије него што их осушите. Ово помаже у контроли и обликовању косе да остане преко спојена и преко чела када се осуши.

3. Користите одговарајуће четке приликом фенирања

Да бисте помогли да шишке равномјерно легну преко чела, најбоље је да користите велику округлу четку приликом фенирања. Када су шишке још мокре, осушите их округлом четком јер им то даје додатни волумен и повезује их.

4. Користите одговарајући лак за косу

Као што смо раније поменули, мека и фина текстура косе може узроковати да се шишке одвоје. У том случају се препоручује додавање спреја за текстуру како би се шишке задржале заједно. Коврџава коса такође може да доведе до одвајања шишки, па ако сте склони коврџању, посегните за спрејом против влаге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана