Накит, перје и чипка: Готје креирао маске за љубитеље високе моде

Agencije
Накит, перје и чипка: Готје креирао маске за љубитеље високе моде

Очекује се да ће се режим "маскирања" наставити барем до краја лета, што значи да је овај заштитни додатак сада наша стварност.

Дизајнери су у току и прате трендове модерног времена. Дакле, модна куćа Жан Пол Готје представила је своје верзије заштитних маски. Нова капсула колекција креирана је за пројекат "Маск" француског магазина Гала.


Готје је фотографије маски објавио на страници бренда на Инстаграму. Француз је предложио да се свакодневни додатак претвори у предмет високе моде. Креативни тим његове модне куће одлучио је да креира маске у стилу колекција дизајнера – од класичне морнарске маске са штампаним знаком бренда и бајкерских јакни до модела са накитом, перјем и чипком.

 

С обзиром на ограничену понуду маски и њихову малу палету модела, многи модни брендови видели су за себе прилику да прошире своје пословање на потпуно нове, али неопходне границе. Укупно је 48 дизајнера и умјетника учествовало у иницијативи. Међу њима су модне куćе Ђузепе Заноти и Алексис Мабил, куćа накита Бушерон, бренд парфема Лолита Лемпика, модел и икона стила Инес де ла Фресанж.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана