Модне компаније донирале милионе за борбу против вируса корона

ГС
Модне компаније донирале милионе за борбу против вируса корона

Већ у самом старту бробе против вируса корна подигле су се велике модне куће и дале своје великодушне доприносе.

Прва је била компанија “ЛВМХ” која посједује луксузне брендове као што су “Лоуис Вуиттон”, “Гуцци”, “Хеннессy”, “Булгари”, “Фенди”, “Кензо”, “Гивенцхy” и многе, многе друге.

Ова велика компанија своја постројења за производњу козметике - тачније парфема, стопирала је и почела да производи гел за дезинфекцију руку који је донирала влади Француске не би ли помогла у борби против вируса корона.

Одмах након великог модног конгломерата, своју помоћ у борби против вируса влади Италије пружио је модни дизајнер Ђорђо Армани донирајући суму од 1.4 милиона долара.

Акту хуманости у виду борбе против глобалне пандемије, одмах потом придружује се и чувени модни двојац “Д&Г” који су донирали Универзитету “Хуманитас”, који проучава реакције имуног система на вирус корона своту од пет милиона долара!

Но, један од најпознатијих америчких дизајнера данашњице, велики Раф Лаурен и његова модна компанија донирали су своту од 10 милиона долара за борбу прозив вируса Цовид - 19.

"Сада више но икада, у овим немилим временима, наша мисија је да будемо ослонац и подршка једни другима", изјавио је познати дизајнер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана